Centrul de Cercetari in Chimia si Ingineria Compusilor Organici, Macromoleculari si Naturali
Informatii utile
Informatii generale
Contact
 
Cauta in site:

Tel.:
Fax:

Informatii generale

Centrul de cercetare este constituit pe structura departamentului de Chimie Aplicată și Ingineria Compușilor Organici și Naturali, beneficiind totodată de aportul unui colectiv de cercetare din departamentul de Chimie Aplicată și Ingineria Compușilor Anorganici și a Mediului (colectivul de chimie fizică). Ca urmare a acestei integrări aparatura de cercetare și celelalte facilități sunt la dispoziția tuturor membrilor existând activități comune orientate spre cercetarea avansată, inclusiv studii de master și doctorale).

Strategia centrului de cercetare se încadrează în strategia de cercetare a Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului, respectiv în strategia de cercetare a Universității Politehnica Timișoara, urmărind ca temele de cercetare abordate să fie materializate prin granturi de cercetare iar temele de cercetare fundamentală sau aplicativă încă neîncadrate în granturi să aibă componente specifice la care să poată avea acces și implicare și studenții domeniilor de licență, master sau doctorat.

Teme de cercetare majore:

1-     Sinteză organică:

a.      Sinteza compușilor chimici optic puri prin combinarea biocatalizei cu reacții de tip click. (Contract de cercetare 206/2014 BIOCLICK; PN-II-PT-PCCA-2013-4-0734; proiecte de diplomă,disertații master, doctorate; coordonator: Prof.dr.ing. Peter Francisc, publicare lucrări în circuit Web of Science, participarea la conferințe internaționale sau naționale)

b.     Matrici polimere funcționalizate prin reacții polimer-analoge. Sinteză, caracterizare, aplicații (proiecte de diplomă, disertații master,doctorat: coordonator Prof.dr.ing. Corneliu-Mircea Davidescu, publicare lucrări în circuit Web of Science, participarea la conferințe internaționale sau naționale)

c.      Compuși heterociclici din clasa[1,5]-benzoxazepinelor și pirazolo-triazolilor cu posibilă activitate biologică (proiecte de diplomă, disertații master, doctorate, publicare lucrări în circuit Web of Science, participarea la conferințe internaționale sau naționale).

 

2-      Sisteme supramoleculare:

a.      Obţinerea sistemelor supramoleculare bazate pe nanoparticule flavonoide, flavonozide, flavonolignani/ciclodextrine; nanoparticule antocianine, antocianidine, catechine/ciclodextrine;analiză şi caracterizare; evaluarea activităţii antioxidante şi a capacităţii de eliberare controlată a compuşilor bioactivi (proiecte de diplomă, disertații master,publicare lucrări în circuit Web of Science, participarea la conferințe internaționale sau naționale)

b.     Studiul structurii și reactivității prin metode computaționale (proiecte de diplomă, disertații master, doctorate, publicare lucrări în circuit Web of Science, participarea la conferințe internaționale sau naționale).

 

3-     Materiale noi:

a.      Noi tipuri de materiale avansate obținute prin modificarea chimică a unor matrici polimere și evaluarea performanțelor lor în calitate de adsorbanți pentru poluanți din mediu apos. Studii termodinamice, cinetice și de aplicabilitate (proiecte de diplomă, disertații master,doctorat: coordonator Prof.dr.ing. Corneliu-Mircea Davidescu, publicare lucrări în circuit Web of Science, participarea la conferințe internaționale sau naționale)

b.     Modificarea polizaharidelor in scopul obtinerii de polimeri biodegradabili (proiecte de diplomă, disertații master, doctorat: coordonator Prof. dr. ing. Lucian Mircea Rusnac, publicare lucrări în circuit Web of Science, participarea la conferințe internaționale sau naționale).

c.      Influenţa unor esteri piromelitici cu caracteristici de fluide tribologice asupra vâscozităţii lubrefianţilor naturali de tip uleiuri vegetale şi de sinteză (proiecte de diplomă, disertații master, publicare lucrări în circuit Web of Science, participarea la conferințe internaționale sau naționale).

 

4-     Inginerie chimică:

a.      Reactoare, modelarea și simularea instalațiilor din industria gazelor naturale (proiecte de diplomă, disertații master, doctorat: coordonator Prof. dr. ing. Teodor Todinca, publicare lucrări în circuit Web of Science, participarea la conferințe internaționale sau naționale)

b.     Metode de intensificare a transferului termic la gaze (proiecte de diplomă, disertații master, publicare lucrărpublicare lucrări în circuit Web of Science, participarea la conferințe internaționale sau naționale)

 

Directorul centrului de cercetare: Prof. dr. ing. Corneliu Mircea DAVIDESCU

email:         corneliu.davidescu@upt.ro

tel:                         0725 890 892

 

Persoană de contact: Conf. dr. ing. Mihai MEDELEANU

email:         mihai.medeleanu@upt.ro

tel: 0725 890 915



Galerie Foto
jQuery Tools standalone demo

Noutati
06
mai
Anunturi importante
Donatie Yazaki Component Technology...
Donatie Yazaki Component Technology ...
25
feb
Anunturi importante
Oferta locuri de munca - Continental Aut...
Job Opportunity - Continental Automotive Timisoara ...
04
feb
Anunturi importante
Licenţa februarie 2014...
Sustinere proba scrisa Sustinere proiect de diplomă ...
04
feb
Anunturi importante
DIPLOME...
Eliberare diplome promotia 2013 ...
1 2 3
4
5
Untitled Document
    Copyright © 2025 Facultatea de Chimie Industriala si Ingineria Mediului din Timisoara
Web design by Royalty